Wie is Natasha Schalker?

Natasha Schalker-Willems

Vertaalster & schrijfster

Kinderregisseur & regie-assistent

(Stem)actrice

Tijdens haar jeugd volgt zij verscheidene musicallessen en danslessen. Onder andere aan de Gooise Muziekschool en dansacademie Lucia Marthas. Na het behalen van haar VWO-diploma in 2006 combineert ze een jaar lang de studie Theaterwetenschappen aan de Univeristeit van Amsterdam met de dans vooropleiding 5 o'clock class van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Een jaar later wordt zij aangenomen op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar zij in 2011 haar HBO-diploma als uitvoerend kunstenaar behaalt.

Zij loopt in haar derde studiejaar een vervroegde stage in het workshop project 'Carmen, a new musical', een initiatief van Robin de Levita. In haar vierde jaar loopt zij stage in de musical 'Legally Blonde'. Direct daarna was zij achtereenvolgens te zien in 'Mary Poppins', 'Droomvlucht' , 'Annie', 'Afblijven, de musical' en Nickelodeon's 'Dora's Piratenavontuur'. Van 2015 tot 2019 is zij werkzaam als actrice bij Kindertheater 'De Toverknol', waar zij diverse hoofdrollen vertolkt.

Daarnaast vertolkt zij sinds 2014 diverse rollen als stemactrice van bijvoorbeeld Violet in de film 'Maya, de Honingspelen' en She-Ra in de Netflix-serie 'She-Ra'. Sindsdien is ze ook werkzaam als scriptvertaler voor nasynchronisatie. Na vele (bioscoop)films/series heeft zij haar sporen in het vak verdient en is zij in 2022 gevraagd om als vertaalcoördinator een coachingstraject te leiden om vertalers bij Wim Pel Productions de kunst van het vertalen aan te leren.

In 2020 heeft zij de liefde voor het regisseren van kinderen ontdekt. In korte tijd heeft ze met heel veel plezier de kinderregie mogen doen voor vele mooie projecten waaronder, 'Zin in de liefde' van Igone de Jongh (Senf Productions), Charlie and the Chocolate Factory (Theater Alliantie) en Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks (Rick Engelkes Producties). Momenteel legt zij zich toe op de kinderregie voor de musical Frozen (Stage Entertainment).

In 2021 heeft zij de liedteksten geschreven voor de muziektheatervoorstelling 'Prinses Arabella, aangenamelijk!' in opdracht van Rose Stories.

Als laatste specialiseert zij zich op het gebied van zang en stem in de techniek van het Universal Voice System, waar zij haar 'Master Diploma' reeds voor behaald heeft. Zo blijft zij zichzelf graag uitdagen op alle vlakken van het creatieve werkveld om zichzelf breed inzetbaar te maken.