Wie is Natasha Schalker?

vertaalster & schrijfster kinderregisseur & regie-assistent (stem)actrice & zangeres

Tijdens haar jeugd volgt zij verscheidene musicallessen en danslessen. Onder andere aan de Gooise Muziekschool en dansacademie Lucia Marthas. Na het behalen van haar VWO-diploma in 2006 combineert ze een jaar lang de studie Theaterwetenschappen aan de Univeristeit van Amsterdam met de dans vooropleiding 5 o'clock class van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Een jaar later wordt zij aangenomen op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar zij in 2011 haar HBO-diploma als uitvoerend kunstenaar behaalt.

Zij loopt in haar derde studiejaar een vervroegde stage in het workshop project 'Carmen, a new musical', een initiatief van Robin de Levita. In haar vierde jaar loopt zij stage in de musical 'Legally Blonde'. Direct daarna was zij achtereenvolgens te zien in 'Mary Poppins', 'Droomvlucht' , 'Annie', 'Afblijven, de musical' en Nickelodeon's 'Dora's Piratenavontuur'. Sinds 2015 is zij werkzaam als actrice bij Kindertheater 'De Toverknol', waar zij diverse hoofdrollen vertolkt.

Naast haar rol als uitvoerend artiest, is zij inmiddels ook werkzaam als stemactrice, vertaalster, schrijfster, kinderregisseur en regie-assistent.

Als stemactrice heeft zij al diverse grote rollen mogen inspreken, waaronder recentelijk de stem van Violet in de bioscoopfilm 'Maya, de Honingspelen' en de stem van She-Ra in 'She-Ra en de Power Prinsessen' (Dreamworks, Netflix).

De laatste jaren heeft zij zich verdiept in de kunst van het vertalen en schrijven. Inmiddels heeft ze meerdere (bioscoop)films naar het Nederlands vertaald. Een paar van de laatste titels die zij vertaalde zijn 'Fei Fei en de maan', 'Jingle Jangle' en 'The Willoughby's'. Naast films vertaald ze vele (langlopende) televisieseries, waaronder 'Groen in de Grote Stad', 'Milo Murphy's Wet' (beide Disney XD), 'Spirit' (Dreamworks/Netflix) en 'Draken Reddingsrijders' (Dreamworks).

Vanuit haar voorliefde voor het creatieve maakproces van nieuwe voorstellingen, heeft zij op verzoek van de gemeente Durgerdam de voorstelling 'Het perfecte cadeau voor Sinterklaas' geschreven en ten tonele gebracht. Daarnaast coacht ze graag theatermakers voor intieme theatervoorstellingen.

Ook neemt zij graag de rol van (kinder)regisseur en regie-assistent voor haar rekening. Recentelijk heeft zij dit gedaan voor de familievoorstellingen 'Kruimeltje' en 'Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks', van Rick Engelkes Producties.

Als laatste specialiseert zij zich op het gebied van zang en stem in de techniek van het Universal Voice System, waar zij haar 'Master Diploma' reeds voor behaald heeft.

Zo blijft zij zichzelf graag uitdagen op alle vlakken van het creatieve werkveld om zich in te kunnen zetten voor zowel theater als televisie.